onsdag, 10 oktober 2012 00:00

Bee Gees - I've Gotta Get a Message To You

Skrevet av

The Bee Gees klarte vel ikke helt å følge gjennombruddet med Massachusetts fra 1967 - og det skulle vel kanskje mye til. Men 1968 ble langt fra noe nedtur, med tre store hitsingler og et nytt millionselgende album.

World er allerede omtalt i 1967-artikkel om bandet, og denne singlen ble gjennom året fint fulgt opp av Words i mars og I've Gotta Get a Message To You i september. Albumet Idea gjorde det også bra på begge sider av Atlanteren.

Her i Norge ble Bee Gees kun et singleband dette tiåret. Noe skyldes nok at kvintetten, som de ennå var i 1968, valgte å være sparsommelige med singlelåter på LP-ene. I USA ble derimot Idea spekket på med singlelåter i beste Beatles-tradisjon.

I've Gotta Get a Message To You ble Bee Gees' andre nummer 1 i Storbritannia, og deres fjerde single på under et år på de norske listene. Det skulle verken på topp eller i antall bli den siste.

Bee Gees' 60-talls meritter stod nesten ikke tilbake for hva som ventet dem ti år senere. Fem av deres fem første singler hadde alle blitt store hits, og samtlige hadde nådd topp 10 i USA.

1969 skulle fortsette den gode trenden, men da startet også en rekke samarbeidsproblemer som vel førte Gibb-brødrene litt på sidelinjen for noen år.


storbritannia

THE BEE GEES

I've Gotta Get a Message To You
1968 Polydor
(Barry Gibb/Robin Gibb/Maurice Gibb)
Produsert av Robert Stigwood & Bee Gees
 bee gees meassage to youbee gees idea
Utgitt på albumet Idea (USA)

usa uk tyskland norge
8 1 3 6


Sist redigert mandag, 30 juni 2014 11:04