lørdag, 05 mai 2012 00:00

Brian Poole & The Tremeloes - Do You Love Me

Skrevet av

Brian Poole og Tremeloes hadde sitt opphav i Barking i Essex. og var fra starten i 1958 en kvartett med Poole (sang/gitar) , Alan Howard (saxofon), Alan Blakely (trommer) og Graham Scott (bass).

I løpet av ett års tid fant kompisene ut at dette umulig kunne bli noe ordentlig band, og Howard droppet saxofonen til fordel for bassgitar, Scott droppet helt ut - mens Blakely fant seg mye mer til rette på gitar og tangenter. Inn kom Dave Munden bak stikkene, og besetningen ble stabilisert med Ricky West på gitarer.

I 1960 fikk Jimmy Grant, som jobbet for BBCs show Saturday Club, øye på guttene under en opptreden, og hyret dem til flere opptredener. Fra 1961 bestemte Poole og Tremeloes for å satse fulltid på musikken.

Stavemåten Tremeloes - og ikke Tremoloes, som grammatisk er riktig -, stammer fra en stavefeil i en lokal avis i denne perioden.

Historien fra 1962 er velkjent i musikkbransjen, da Tremeloes ble valgt foran Beatles av plateselskapet Decca. Deccas Mike Smith likte gruppas sterke vokalharmonier, og dette var utslagsgivende for en musikkhistoriens kanskje største "tabber". Det er nok litt urettferdig, selv om starten av platekarrieren for Tremeloes godt kunne ligne en tabbe:

Ingen av deres første singler vakte noen som helst oppmerksomhet, men det begynte å lysne da de hadde en opptreden i filmen Just For Fun, der de fremførte en forrykende versjon av Twist And Shout. Suksessen ble fulgt opp med deres store gjennombrudd i Do You Love Me, som føk helt til topps i oktober. Dette var en låt egentlig innspilt med amerikanske The Countours året før, en orginalinnspilling mange ble kjent med i Dirty Dancing i 1988.

Det sies forøvrig at Do You Love Me toppet i 16 land - men av de 16, var ikke Norge...

Pool og Tremeloes fikk flere store singler, som f.eks. Candy Man og Someone Someone i 1964, men i 1965 forsvant de fra listene - som så mange andre beatgrupper. Poole og bassist Howard forlat da bandet, men The Tremeloes bestemte seg for å fortsette - og skulle noe uventet gjøre stor suksess videre ut tiåret.

Brian Pooles egen solokarriere ble forøvrig alt annet enn vellykket!


storbritannia

BRIAN POOLE & THE TREMELOES

DO YOU LOVE ME
1963 Decca
(Berry Gordy jr)
Produsert av Mike Smith
 tremeloes cover

uk norge
1 5


Sist redigert mandag, 30 juni 2014 09:26