onsdag, 13 juni 2012 00:00

Cliff Richard - I Could Easily Fall | The Minute You're Gone

Skrevet av

1965 skulle bli slutten av gullalderen for Cliff Richard som idol og artist. Selv om han også i årene som kom skulle levere singler på løpene bånd - nådde disse ikke opp kommersielt til gullårene 1959-65.

Og det var til dels Cliffs eget valg.

Cliff Richard gikk inn i 1965 med en typisk Richard-slager i I Could Easily Fall (In Love With You). Den ble den siste virkelige store singlen i Norge med The Shadows som backingband, og låta var også skrevet av bandet. Den var hentet fra musikalen og albumet Aladdin and His Wonderful Lamp som The Shadows sammen med Norrie Paramor hadde skrevet musikk til.

Selv om musikalen gikk over flere måneder, var Cliff Richard selv sammen med The Shadows, kun direkte involvert i oppsetningen noen få måneder vinteren 1965.

The Minute You're Gone var en countrylåt som ble "Cliffisert" uten Shadows' hjelp. Den hadde vært innspilt av Sonny James, som hadde brakt sin innspilling høyt på de amerikanske countrylisten i 1963. Cliffs innspilling var også innspilt i Nashville et år senere, men det skulle gå nesten et år før låta fant veien ut i platehyllene. Der ble den Cliffs siste nummer 1 på tre år, og markerte også slutten på en rekke med hele 26 påfølgende topp 10-singler i Storbritannia.

I Norge var dette Richards 27. topp 10-single - men nå skulle det gå et par år, før han igjen skulle komme inn på de norske listene.

I 1966 skapte det storm blant fansen, da mange oppfattet Cliff slik at han ga opp popkarrieren. I årene 1964 og 1965 hadde tro og religion tatt opp større og større bevissthet i karrieren, men det var først i '66 at han valgte å tone ned popkarrieren noe - og valgte å spille inn mer religiøse sanger, samt opptre i kristne tilstelninger og TV-program.

For Cliff føltes det umulig å videreføre "idolet" Cliff fra første halvdel av 60-tallet, men samtidig valgte han å fortsette med rene popinnspillinger på siden av det kristne engasjementet.

Det lyktes han med, og selv om han nå forsvant fra de norske listene, ble det absolutt ikke stillstand på de britiske listene, der Cliff serverte hitsingler videre på løpende bånd. Den største populariteten var nok allikevel over, og han nådde ikke helt til topps med noen singler.

Før i 1968.

Da ble han håndplukket av BBC til å representere landet på hjemmebande i London i Eurovision. Og det skulle han gjøre med noe som kom til å bli en av hans største evergreen.


storbritannia

CLIFF RICHARD (f.1940)

I COULD EASILY FALL (IN LOVE WITH YOU)
Cliff Richard & The Shadows
* Es war keine so wunderbar wie du
1964 Columbia
(Hank Marvin/Bruce Welch/Brian Bennett/John Rostill)
Produsert av Norrie Paramor
 cliff richard easily fall

uk tyskland norge
9 5* 1


THE MINUTE YOU'RE GONE
1964 Columbia
(Jimmy Gately)
Produsert av Norrie Paramor
 cliff richard minute

uk norge
1 6


Sist redigert mandag, 30 juni 2014 10:48