lørdag, 19 mai 2012 00:00

Cliff Richard & The Shadows - Don't Talk To Him

Skrevet av

Cliff Richard forstsatte strømmen av hitsingler også i 1964, men han klarte ikke dette året å klatre helt til topp på singlelistene - verken i Norge eller i hjemlandet.

Don't Talk To Him var 1963s siste nummer 1 i Norge og egentlig også 1964s første, da Beatles og She Loves You først overtok førsteplassen den 8. januar. Fem flere slagere kom deretter utover året. I kronologisk rekkefølge var disse:

I'm The Only One (nr. 4) - Constantly (4) - On The Beach (4) - The Twelth of Never (9) og I Could Easily Fall helt på tampen av året, og som vil bli inkludert under "1965" her på sidene. On The Beach var inkludert i det som regnes som den tredje og siste store av Cliffs triologi med populære filmer: Wonderful Life (i USA: Swingers' Paradise), som nok ble en noe mindre suksess enn de to foregåene The Young Ones og Summer Holiday.

I USA fikk Richard kanskje hjelp av den britiske bølgen til å få sin aller største hits der med It's All in the Game som klatret til nummer 25. Først i 1976 med Devil Woman, skulle han klare å overgå dette.

Foruten soundtracket til Wonderful Life, krydde det over av album av Richard på markedet. Cliff International var den LP-en som solgte best i Norge, og var egentlig en samling av en del kjente singler og tidligere albumspor.

Året var ellers preget av at Richard valgte å stå frem som personlig kristen, noe som skulle prege både karrieren og personen Cliff i årene som kom.

Don't Talk To Him var en låt skrevet av Richard selv sammen med Shadows-gitarist Bruce Welch. Den skulle faktisk bli Richards siste toppsingle i Norge på noen år, selv om han stadig hadde stor suksess også inn i 1965.


storbritannia

CLIFF RICHARD & THE SHADOWS

DON'T TALK TO HIM
1963 Columbia
(Cliff Richard/Bruce Welsh)
Produsert av Norrie Paramour
 cliff richard cover

uk tyskland norge
2 2 1


Sist redigert mandag, 30 juni 2014 10:44