torsdag, 12 april 2012 00:00

Danny Williams - Moon River

Skrevet av
Danny Williams - Moon River Arkivfoto

Moon River var en klassisk låt allerede da den kom i 1961. Den hadde lite med verken pop eller rock å gjøre, men var en ballade hentet rett ut fra den britiske music hall-tradisjonen.

 Melodien vant Oscar for beste filmlåt, og filmen den var hentet fra - var Audrey Hepburns Breakfast At Tiffany's.

Det var Danny Williams som tok låta til topps i St.britannia, mens i USA var det Jerry Butler som sang Moon River inn på listene. I Norge kom den forunderlig nok aldri inn på listene, men den er en låt allikevel mange husker fra denne årgangen.

Danny Williams, født i Sør-Afrika, hadde flere hits i en liten periode fra 1961 til 1963. Han var den fødte balladesanger og hadde bakgrunn fra kor i hjemlandet. I en slags talentkonkurranse i Johannesburg, ble han oppdaget og tatt med til England bare 14 år gammel. Etter flere innspillinger på plateselskapet HMV, måtte det en storfilm til før han ble oppdaget av publikum. I 1964, etter hans siste singlehit i Storbritannia, fikk han endelig en topp 10 hit også i USA: White On White.

Utenom et lite besøk på listene i 1977, hadde aldri Williams noe større suksess å snakke om utover hans glansdager - selv om han fortsatte med opptredener og plateutgivelser. På 90-tallet har han konsentrert seg om et tributeshow for Nat King Cole.

Sist redigert lørdag, 22 juli 2017 21:56

Media