torsdag, 12 april 2012 00:00

Eddie Hodges - I'm Gonna Knock on Your Door

Skrevet av
Eddie Hodges - I'm Gonna Knock on Your Door Arkivfoto

Amerikanske Eddie var ett år yngre enn Helen Shapiro og italienske Robertino - to andre veldig unge artister som hadde stor suksess i 1961.

I'm Gonna Knock On Your Door var hans første av to store singler. Den andre het (Girls Girls Girls) Made To Love fra 1962.

Eddie Hodges - født i Mississippi - ble først kjent i 1957 gjennom en rolle i The Music Man på selveste Broadway. Han var egentlig litt av et idol i amerikansk film i årene 1959 til 1968. I motsetning til mange andre syngende filmstjerner, konsentrerte Hodges seg om ordentlige filmer - og ikke kun "skjulte" kommersielle musikkplakater.

Et par av filmene var også virkelig store, som A Hole In The Head med Frank Sinatra i 1959, The Adventrues of Huckleberry Finn i 1960, Advise And Consent med Henry Fonda i 1961 og en rekke Disney-spillefilmer og TV-serier. Hodges spilte også i den ikke helt ukjente Kruttrøyk utover tiåret.

Som mange andre barne- og tenåringsstjerner, forsvant Hodges fra rampelyset etter hvert som han ble eldre, og i 1969 var karrieren over da han vervet seg til militæret.

Eddie Hodges har siden aldri beveget seg tilbake til kjendislivet, og han lever i dag på landsbygda med barn og barnebarn. Han skriver noe musikk, og skal ha utgitt en biografi fra hans glansdager på 60-tallet.

Sist redigert lørdag, 22 juli 2017 21:17

Media