mandag, 03 september 2012 00:00

Foundations - Baby, Now That I've Found You

Skrevet av

The Foundations var slett ingen A4-gruppe i 1967. De hadde hele syv medlemmer, og disse var både av afroamerikansk og hvit opprinnelse (og en fra Sri Lanka).  Til å være briter, spilte de en overraskende soulinspirert musikk, med klare referanser til Tamla Motown.

Et annet forunderlig særpreg med bandet, var aldersforskjellen fra 18 år gamle Tim Harris på trommer til saxofonist Mike Elliott som var 20 år eldre.

Medlemmene i bandet var en rekke erfarne musikere, som i starten av 1967 kom sammen omtrent bare på hobbybasis. De endte opp med å starte opp sin egen klubb, Butterfly Club, der de selv stod for både servering og underholdning.

I disse dagene ble flere kjente navn omtrent gjesteopptredere, og det sies at Rod Stewart var en av flere som håndterte mikrofonen for en kveld eller to. En annen særpreget fyr var Arthur Brown - skrekkrockens bestefar.

Bandet fikk litt ut på året kontakt med PYE, som satte dem i kontakt med produsent Tony Macaulay. Fra 1967 til 1969 serverte septetten seks singlehits på de britiske listene. To av disse ble riktig så store: Baby, Now That I've Found You gikk helt til topps, mens Built Me Up Uppercup nesten gjorde like bra i 1968. Begge disse gjorde det også helt OK her i Norge, og faktisk nokså mye bedre enn mange forbilder fra Motown.

Singlen In The Bad Bad Old Days i  1969 ble deres siste glimt av suksess, og ikke lenge etter ble The Foundations oppløst. Det var ikke kun fordi de store salgstallene uteble, men det hadde startet å bli en vel ustabil besetning i bandet - med flere utskiftninger.

Svært få av medlemmene forble i popbransjen, og først på slutten av 80-tallet kom en liten gjenforening - da vokalist Clem Curtis samlet både nye og gamle medlemmer til blant nyinnspillinger av de gamle slagerne.

I dag eksisterer en The Foundations featuring Alan Warner, med sistnevnte som gjenværende original-medlem og -gitarist fra gulltiden på 60-tallet


storbritannia

THE FOUNDATIONS

BABY, NOW THAT I'VE FOUND YOU
1967 PYE
(Tony Macaulay/John McLeod)
Produsert av Tony Macaulay
 foundations found youfrom the foundations
Utgitt på albumet From The Foundations

usa uk tyskland norge
13 1 33 6


Sist redigert mandag, 30 juni 2014 11:00