onsdag, 11 juli 2012 00:00

Jim Reeves - Distant Drums | Snow Flake

Skrevet av

Jim Reeves var på høyden av sin popularitet, da han døde i 1964. Men det ble med det ikke slutt på verken utgivelser eller slagere, da man oppdaget at Reeves hadde en stor mengde uutgitte og tils uferdige låter liggende.

Det ble enken Mary Reeves som tok kommandoen over de liggende innspillingene, og hun gjorde det sjakktrekket å slett ikke gi ut alle på rekke og rad samtidig. I stedet kombinerte hun og plateselskap disse låtene med eldre spor og slagere for kunne ha nytt stoff og tilfredstille Jims tilhengere i en årrekke fremover.

Distant Drums ble innspilt rundt 1963, da også Roy Orbision gjorde en versjon av låta (og fikk en stor hit med den i Australia). Reeves versjon ble derimot liggende omtrent som en demoinnspilling for låtskriver Cindy Walker, som forøvrig var en av de få kvinnelige Nashville-låtskriverne med stor suksess - spesielt på 50-tallet.

Det var nok ikke tilsiktet at låt og album ble utgitt samtidig med en stor oppblomstring av både kritikk og oppmerksomhet rundt Vietnamkrigen. I ettertid kan kombinasjonen av låtas tema og det noe overraskende at det kom nye spor fra Jim Reeves to år etter den fatale flystyrten, ha gjort sitt til at den føk til topps på de britiske listene.

I USA ble det ingen slager, heller ikke på countrylistene. Det gjorde derimot Snow Flake - som imidlertid aldri nådde de britiske listene. I Norge sa man "ja takk" til begge! Snow Flake var noe så uvanlig som en munter gladlåt fra Reeves. Denne var forøvrig skrevet av Ned Miller, som hadde hatt en stor hit selv i 1963 med From a Jack to a King. Reeves innspilling var fra som tidlig som 1959.

Albumet Distant Drums ble en verdig avskjed på de norske albumlistene, da den ble liggende der i over ett år. Påfølgende utgivelser i 1967 gikk også godt ut av platebutikkene, men bare en senere single gjestet VG-lista igjen: I Won't Come In While He's There i mars 1967.

Da hadde imidlertid Jim Reeves siden gjennombruddet i 1960 med He'll Have To Go, hatt sytten slagere i Norge - og ubegripelige 25 mer eller mindre storselgende album!

Hos britene fikk Reeves sin siste hitsingle i 1972, men kun vel But You Lobe Me Daddy i 1969 var i nærheten av sukssesåret 1966.

USA ble imidlertid ikke lei av Reeves før godt ut på 80-tallet, da både nye og gamle låter - nyarrangerte og remiksede versjoner av gamle hits - stadig gikk høyt på countrylistene.

Den største, mest minneverdige - men også kontroversielle, var utvilsomt 1980-singlen Have You Ever Been Lonely (Have You Ever Been Blue). Innspillingen var nemlig en posthum miks på alle måter mellom Reeves som døde i 1964 - og Patsy Cline som hadde omkommet og hun i en flyulykke, året før - i 1963 ...!


usa

JIM REEVES (1923-64)

cmf logo

DISTANT DRUMS
1966 RCA
(Cindy Walker)
Produsert av Chet Atkins
 jim reeves distant drumsjim reeves distant drums album

uk tyskland norge
1 37 2


SNOW FLAKE
1966 RCA
(Ned Miller)
Produsert av Chet Atkins
jim reeves snow flake

usa norge
66 2


Sist redigert mandag, 30 juni 2014 10:54