lørdag, 12 mai 2012 00:00

Jim Reeves - I Love You Because | I Won't Forget You

Skrevet av

I april 1964 holdt Jim Reeves to konserter i Njådhallen i Oslo. Tre måneder senere omkom han i en flyulykke på vei til Nashville.

I mellomtiden hadde konsertene, som han hadde holdt sammen med Bobby Bare, Chet Atkins, og The Anita Kerr Singers, først til Jim Reeves-feber i Norge. Konserten hadde også blitt kringkastet (og også siden vist i mange repriser) på NRK, noe som var svært uvanlig i disse tidlige årene i NRKs historie. I hvert fall når det jeg gjaldt utenlandske navn.

Flyulykken, der Reeves omkom sammen med sin manager, Dean Manuel, fikk mye oppmerksomhet både i amerikansk og norsk presse. Etter hvert kom det frem at Reeves selv hadde fløyet, og at ulykken trolig skyldes mennesklig svikt i kraftig uvær. Reeves omkom i Brentwood i Tennessee,

Singlene I Love You Because (egentlig en 1949-låt) og I Won't Forget You fikk omtrent oppsjon på førsteplassen på singlene fra mai til oktober. Kun Beatles klarte å avbryte Reeves' på toppen en enslig uke i august med A Hard Day's Night.

I Won't Forget You  var forøvrig skrevet av Harlan Howard som gjennom seks tiår serverte slagere og låter fra Nashville til en rekke artister. Han er kjent for sitatet for hva som skal være en god country-låt: «Three chords and the truth

I tillegg til disse låtene, gikk også Reeves-sinlgene  I Guess I'm Crazy (en nr. 2), Not Until The Next Time og There's a Heartache Following Me inn på listene i løpet av høsten. Og LP-lista var omtrent bare Reeves: Årsoppsummeringen til VG viste hele ti (10) album som mer eller mindre hadde solgt bra, og The Best of Jim Reeves som kom i august, skulle bli liggende der i 82 uker(!).

Suksessen fortsatte også inn i 1965. Det viste seg nemlig at det lå en god del uutgitt materiale, og enken Mary Reeves tok nå over både ansvar og rettigheter til disse, slik at man slett ikke hadde sett den siste Jim Reeves-slageren på listene.

I 1966 kom to av hans aller største slagere, og Distant Drums skulle da faktisk gå helt til topps også i andre land enn "bare" i Norge.


usa

JIM REEVES (1923-64)

cmf logo

I LOVE YOU BECAUSE
1964 RCA
(Leon Payne)
Produsert av Chet Atkins
 jim reeves i love

uk norge
5 1


I WON'T FORGET YOU
1964 RCA
(Harlan Howard)
Produsert av Chet Atkins
jim reeves i wont

usa uk norge
93 3 3


Sist redigert lørdag, 01 november 2014 14:46