onsdag, 01 august 2012 00:00

Kinks - Sunny Afternoon

Skrevet av

I 1966 hadde The Kinks forlatt den rå gitarrocken som de hadde slått gjennom med et par år tidligere. Klassikeren You Really Got Me hadde ikke fenget de norske platekjøperne den gang i 1964, men nå slo de også gjennom i Norge.

Det var fortsatt rock for kvintetten, som fra 1964 til 1967 fikk kun en av 13 singler under Topp 10 i Storbritannia. Men tekstene var blitt mer ettertenksomme, og musikkstilen hadde nå like mye - om ikke mer -  til felles med britiske melodiøse toner som amerikansk Rhythm & blues.

Sunny Afternoon gikk til topps i begge landene denne sommeren, og den hadde en nokså snedig sarkastisk tekst som kanskje ikke nordboerne fikk helt med seg. Det var kanskje fordi frontfigur og låtskriver nå tok britene på kornet i tekstene, noe han skulle videreføre med bandet i mange år fremover.

The Kinks hadde fire store singler i Norge dette året. Foruten listetopperen Sunny Afternoon, var disse Till The End of Day (januar), Dedicated Follower of the Fashion (april) og Dead End Street som skulle overvintre til 1967.

Noe stort fotfeste fikk de imidlertid vel aldri her til lands, men vi hadde da vett nok til å få en klassiker som Waterloo Sunset inn på VG-lista sommeren 1967.


storbritannia

THE KINKS

SUNNY AFTERNOON
1966 Pye
(Ray Davies)
Produsert av Shel Talmy
 kinks sunny afternoonkinks face
Utgitt på albumet Face to Face

usa uk tyskland norge
14 1 7 1
Sist redigert mandag, 28 juli 2014 12:53

Media