søndag, 25 november 2012 00:00

Kinks - Waterloo Sunset

Skrevet av

Etter å ha toppet de norske listene i 1966 med Sunny Afternoon, hadde også nordmenn fått øyne og ører opp for The Kinks.

I etterkant fikk britene også inn låta Dead End Street på VG-lista, før en av deres mest minneverdige innspillinger i Waterloo Sunset, gjorde det helt greit sommertider i 1967.

Historien om Terry og Julie blir ofte regnet som en av de fineste hyllestene til London, og både det fiktive paret og låta har gjentatte ganger blitt referert til i både bøker og musikk. Store navn som David Bowie, Peter Gabriel og Def Leppard har siden spilt inn sine versjoner.

For The Kinks kom singlesuksessene mer sporadisk fra bandet etter denne singlen, og bandet ble utsatt for flere utskfitninger. Trioen Ray Davies, Dave Davies og Mick Avroy ble lenge bærebjelkene i bandet, og sistnevnte forlot først The Kinks i 1984.

Bandet gjestet etter 1967 aldri de norske singlelistene siden, men albumene Give People What They Want og State of Confusion surfet innom albumlistene i 1981 og 1983.

Etter en downperiode også i hjemlandet på 70-tallet, fikk bandet en liten renesansse i popularitet da punkbølgen stilnet - og spesielt det nevnte albumet State of Confusion fra 1983 ble godt mottatt. Den inneholdt også deres siste store hitsingle med Come Dancing.

Med kun Davies-brødrene igjen fra originalbesetningen, kom bandets siste utgivelse i 1993 - og tre år senere var det definitvt slutt.

Av de mange britiske bandene som kom i kjølvannet av Beatles i 1963/64, var The Kinks en av de mest suksessrike og innflytelsfulle. Ray Davies' og bandets låter, har vist i ettertid å være svært så levedyktige og har blitt innspilt av en rekke senere artister og grupper.


storbritannia

THE KINKS

WATERLOO SUNSET
1967 Pye
(Ray Davies)
Produsert av Shel Talmy
 kinks waterloo sunsetkinks something else
Også utgitt på albumet Something Else by The Kinks
rs42

uk tyskland norge
2 7 7


Sist redigert mandag, 30 juni 2014 11:01