tirsdag, 23 oktober 2012 00:00

Mary Hopkin - Goodbye

Skrevet av

1969 var et sterkt år for Lennon/McCartney som låtskrivere. Ikke før listene hadde begynt å roe seg etter Ob-la-di, Ob-la-da, dukket Mary Hopkin opp med en ny låt fra duoen som skulle nå høyt på listene.

Mary Hopkin svevet ennå høyt etter den store suksessen med Those Were the Days på høsten 1968. Men i stedet for å hastig gi ut en ny single, arbeidet hun med Paul McCartney på et helt album, og først i april 1969 var det klart for både en oppfølger og en LP.

Goodbye ble kreditert Lennon/McCartney, men var en Paul McCartney-låt skrevet spesielt for Mary. Den er trolig aldri spilt inn av Beatles selv, men skal finnes på noen bootlegsamlinger - kanskje som McCartneys demoinnspilling.

George Martin bidro forøvrig som låtskriver på albumet Post Card, som ble en fin suksess både i USA og i Storbritannia. Etter dette, gjestet Mary Hopkin aldri de norske listene siden.

Hjemme i Storbritannia fikk hun imdilertid tre store singler til. Den første av disse var Temma Harbour (fra Post Card) i januar 1970. Deretter ble hun valgt som landets artist for det sterkt boikottede Eurovision i Amsterdam. Knock, Knock Who's There? ble både nummer to i konkurransen og på de bristiske listene, og hadde kanskje gjort det samme i Norge - om NRK hadde sendt showet.

Hennes siste virkelige singlehit ble Think About Your Children i oktober, og fra 1971 ble det nesten helt stille fra Mary Hopkins side. Hun giftet seg da med fremadstormende produsenten Tony Visconti, og valgte å prioritere familie fremfor artistliv.

Mary Hopkin ble med en årene en noe gåtefull artist, siden hun valgte å legge karrieren på hylla mens hun enda var et hett artistnavn. Men egentlig valgte Hopkin å gjøre akkurat hva hun ville. Hun deltok på flere av ektemannen Viscontis produksjoner, ga ut flere album i flere sjangre - og har siden jobbet både på scene og bak kulissene, og samarbeidet med navn fra Vangelis til The Chieftains.


storbritannia

MARY HOPKIN (f.1950)

GOODBYE
1969 Apple
(John Lennon/Paul McCartney)
Produsert av Paul McCartney
 mary hopkin goodbyemary hopkin postcard
Utgitt på albumet Post Card

usa uk tyskland norge
13 2 15 2


Sist redigert mandag, 30 juni 2014 11:13