onsdag, 18 juli 2012 00:00

Nancy Sinatra - These Boots Are Made For Walkin'

Skrevet av

Karrieren til Nancy Sandra Sinatra hadde ikke vært mye å skryte av, da hun i februar 1966 gikk til topps verden over med go-go boots og kortkorte miniskjørt.

Nancy Sinatra var selvfølgelig datter til Frank Sinatra, og det var nettopp Ol' Blue Eyes som signerte henne til hans eget nyoppstartede plateselskapet Reprise, så tidlig som i 1960. Nancys TV-debut kom samme år, og opptreden kunne knapt vært større der hun nådde de amerikanske TV-seerne side om side ved pappa Frank og Elvis Presley.

Hun giftet seg tidlig med tenåringsidolet Tommy Sands, og utover 60-tallet levde hun godt i skyggen av den tre år eldre ektemannen. Plateinnspillingene hennes på Reprise fikk mildt sagt labre mottakelser, noe som vel skyldes låtmateriellet som var preget av far Franks karriere og "trygge" standardlåter.

I 1965 kvittet hun seg med ektemannen omtrent samtidig som Lee Hazlewood, en venn av Frank, oppfordret henne til å spille inn en av hans egne låter, Boots. Denne ble omarrangert og omarbeidet til These Boots Are Made For Walkin', og ble en umiddelbar suksess i store deler av verden.

Lee Hazlewood var ingen ukjent mann i bransjen, og han skulle stå bak de fleste kommende slagerne fra Nancy - som ikke hadde noen intensjoner å bli bli en døgnflue.

These Boots Are Made For Walkin' har blitt stående tilbake som noe av en klassiker fra 60-tallet, og den ble fulgt av en nærmest identisk single i How Does That Grab You Darlin'?
En av nøkkelfaktorene for suksessen, var en mye omtalt og påfallende "promovideo" som ble vist på amerikanske TV-stasjoner. Før Sinatra, var det omtrent bare Beatles som hadde kommet på ideen med å utnytte skjerm og musikk. Låta var rett og slett en av verdens første musikkvideoer, selv om det ikke het det den gang.

Et par-tre flere singler fra Nancy fulgte gjennom året  og gjorde det bra spesielt i USA, og i 1967 kom Nancy tilbake til topps - også i Norge - i en singleduett med faren.

Frank Sinatra hadde forøvrig i 1966 sin første single på de norske listene med ikke ukjente Strangers in the Night.


usa

NANCY SINATRA (f.1940)

THESE BOOTS ARE MADE FOR WALKIN'
1965 Reprise
(Lee Hazlewood)
Produsert av Lee Hazlewood
 nancy sinatra boots singlenancy sinatra boots

usa uk tyskland norge
1 1 1 2


Sist redigert mandag, 30 juni 2014 10:55