onsdag, 15 august 2012 00:00

Rolling Stones - Let's Spend the Night Together | Ruby Tuesday

Skrevet av

1967 ble et fryktelig år for The Rolling Stones, der musikken - i hvert fall i media - kom i skyggen av rettsaker, fengselopphold og mer eller mindre (u)riktige beskyldninger om bruk av alt annet enn lovlige rusmidler.

Året startet med en pen suksess med dobbeltsinglen Let's Spend the Night Together/Ruby Tuesday, som fortsatte en flott rekke av toppsingler fra bandet. I USA, der som kjent Billboard også inkluderte radiospilling på listene, ble låtene separert - og begge sporene inntok Billboard hver for seg.  At det var Ruby Tuesday som ble den store slageren av de to, skyldes kanskje at konservative amerikanske radiostasjoner vegret seg noe for å spille en noe direkte-på-sak Let's Spend the Night Together for et sine sarte landsborgere ...

I USA ble også sporene inkludert på albumet Between the Buttons, som ble bandets siste utgivelse som var markant forskjellig fra den europiske utgaven.

En single nummer to, We Love You/Dandelion ble en mindre hit på sen sommeren, men plasserte seg underlig lavt til å være en Stones-single. Noe av grunnen var nok at også Stones forsøkte seg på et "stort" album i skyggen av Beach Boys' og Beatles' eksperimenteringer: Their Satanic Majesties Request som ble utgitt i desember, ble imidlertid alt annet enn godt mottatt, og i hvert i fall i USA ble den ansett som en fiasko både musikalsk og kommersielt.

Stones hadde også kvittet seg med sin faste produsent Andrew Oldham - og Their Satanic... var første album produsert av bandet på egen hånd.

Utenfor det musikalske, var året preget av rusmisbruk og påfølgende arrestasjoner og dommer mot Jagger, Richards og Jones. Alle tre ble dømt til bøter, etter at News of the World tidlig på året gjennom en artikkelserie avslørte såkalte LSD-fester for en rekke kjente band: Foruten Stones, ble også medlemmer fra The Who, Moody Blues og The Cream "rammet".

Ingen av Stones-medlemmene ble noensinne pågrepet med eller for LSD-bruk, men et raid hos Brian Jones avslørte hold av cannabis. Jagger og Richards ble dømt til fengsel, Jones kun til bøter - men de slapp å sone dommene.

Inne i alt dette, maktet allikevel bandet å gjennomføre en Europa-turne på forsommeren.

Stones innså nok at sidesprangene i 1967 var nettopp et sidesprang: I 1968 returnerte de til studio og skulle vende tilbake til både sjel og røtter: The Rolling Stones skulle på ingen måte avskrives. Men 1968 skulle bli starten på bandets første utskfitning i rekkene.


storbritannia

THE ROLLING STONES

LET'S SPEND THE NIGHT TOGETHER
Ruby Tuesday
1967 Decca
(Mick Jagger/Keith Richards)
Produsert av Andrew Loog Oldham
 rolling stones lets spend rubyrolling stones between the buttons
Utgitt på albumet Between the Buttons (USA)

usa uk tyskland norge
55 3 1 2


RUBY TUESDAY
Let's Spend The Night Together
1967 Decca
(Mick Jagger/Keith Richards)
Produsert av Andrew Loog Oldham
rolling stones lets spend ruby 2rolling stones between the buttons
Utgitt på albumet Between the Buttons (USA)

usa uk tyskland norge
1 3 1 2


Sist redigert mandag, 30 juni 2014 11:02