fredag, 13 juli 2012 00:00

Sonny & Cher - Little Man

Skrevet av

Sonny & Cher fikk sin største hitsingle med Little Man i Norge, året etter at I Got You Babe hadde vært parets store gjennombrudd. Det var også deres andre - og siste...

Little Man ble en stor suksess i Europa og Storbritannia, men nådde ikke helt opp hjemme i Statene. Det var allikevel der de skulle fortsatte både karriere og suksess, for de fikk aldri noen store slagere verken i Norge eller Europa forøvrig siden - og kun All I Ever Need Is You (en nummer 8 i 1972), maktet å gjøre noe særlig inntrykk hos britene.

Faktisk ble Chers solosingler, som kom jevnlig fra 1965 til 1974, adskillig større. Selv hos oss gjorde Sunny det bra nettopp i 1966 - forøvrig en låt som ti år senere ble like stor i Boney M.s versjon.

I USA hadde duoen suksess sammen helt frem til både samarbeid og ekteskap sprakk på midten av tiåret. Da var de en av landets største mediepar, som foruten popkarrieren nå også hadde sitt eget populære TV-show.

I motsetning til Cher, valgte Sonny Bono å sette til side en videre popkarriere. Han satset først og fremst på film og TV-roller, og ble også engasjert innen politikken. Fra 1995 til 1998 satt han i representatenes hus som republikaner.

Han døde i en skiulykke den 5. januar 1998.

Cher ble et yndet objekt for tabloidpressen, og også hun stanset opp med plateinnspillinger i midten av 70-årene.

Men da hadde hun allerede hatt flere store hitsingler, blant disse Dark Lady i 1974.


storbritannia

SONNY & CHER

LITTLE MAN
1966 Atlantic
(Sonny Bono/Charles Fambrough)
Produsert av Sonny Bono
 sonny cher little man

usa uk tyskland norge
21 4 2 1


Sist redigert mandag, 30 juni 2014 10:55