tirsdag, 08 oktober 2013 11:19

ABBA - Knowing Me, Knowing You | The Name of the Game

Skrevet av

ABBA seilte inn i 1977 som verdens mestselgende gruppe, og de utnyttet det kommende året godt med både deres første verdensturnè og innspilling av både film og nye låter.

Norge fikk æren av å åpne turnèen i januar, der kronprinsparet sammen med 5 000 andre publikumere fikk oppleve kvartetten på nært hold. Deretter bar det avgårde rundt i Europa, på de britiske øyene - og ikke minst i Australia, der over 150 000 fans fikk oppleve elleve elleville konserter.

Utgivelsen av Knowing Me, Knowing You samsvarte med turnèen, og singlen ble en av ABBAs største suksesser, selv om fraværet av de høyeste listeplasseringene i Skandinavia viste at de fleste vel allerede hadde hørt fra seg låten på albumet Arrival.

Singlen var den tredje - og siste - fra dette albumet. Etter Dancing Queen, hadde også Money, Money, Money vært utgitt, men denne ble ikke like stor som de to andre singleutgivelsene fra albumet.

Etter rundturen på scenen, gikk ABBA senvåres tilbake i studio og arbeidet med hva som skulle bli deres femte album - som enkelt og greit ble hetende The Album. Dette kom i butikkhyllene i riktig førjulstid i desember, og var like riktig promotert av førstesinglen The Name of the Game, som viste et noe mer innadvendt og voksent ABBA.

Samtidig ble også halvdokumentaren ABBA - The Movie sluppet, til godt besøk - men heller lunkne kritiker.

På turnèen hadde gruppen eksperimentert med en minimusikal, The Girl With the Golden Hair. Med Thank You For the Music i spissen for de tre låtene, ble denne inkludert på albumet - og viste ypperlig ABBAs tilnærming til Music Hall-tradisjonen fremfor rock - selv om gitarene stadig satt på et par andre spor fra utgivelsen.

Mange noterte seg også lengden på låtene, der flere oversteg single- og radioformatet. Eagle varte i nesten seks minutter, og The Name of the Game var også inkludert i en betydelig lengre versjon enn singleutgivelsen.

Låten ble ikke blant de aller største slagerne fra gruppen, men det ble definitivt neste single - Take a Chance On Me - som kom i hyllene senvinteren 1978.
Sist redigert mandag, 30 juni 2014 12:09