tirsdag, 23 april 2013 20:05

Anne Marie David - Tu te reconnaitras

Skrevet av

Anne Marie David ble den tredje syngedamen på tre år, som vant Eurovision Song Contest for et miniputtland. Den tredje på rad syngende på fransk - og den tredje på rad uten å ha hjemhørighet i landet hun representerte.

Davids Tu te reconnaîtras ble riktignok ikke en like stor hit som Severines (1971) og Vicky Leandros' (1972) seierlåter, men balladen bet allikevel godt fra seg på listene både her til landet, i Storbritannia - og Europa forøvrig.

I Norge ble den spilt inn som En del av deg selv, signert Gro Anita Schønn. Forøvrig spilte David låta inn på flere språk, der for eksempel den engelske versjonen fikk tittelen Wonderful Dream - den tyske Du bist da.

Anne Marie David hadde blitt et kjent navn i Frankrike i 1972 gjennom en fransk oppsetning av Jesus Christ Superstar, der hun håndterte rollen som Maria Magdalena. Hun var franskfødt, selv om hun representerte Luxembourg i finalen av ESC i 1973

Noen voldsom suksess ventet vel ikke David i ettertid, men hun fikk et trofast publikum - og ble etter hvert riktig så stor i Tyrkia. Sporadiske utgivelser ga riktignok fra seg noen få hitlåter hjemme i Frankrike, men hun ble etter hvert vel så kjent på scenen: Blant annet gjennom musikalen Le vent tourbillon, som var en musikal rettet mot den yngre garde.

I 1979 deltok hun igjen i Eurovision for Frankrike, og inntok da en fin bronseplassering. I 1982 og 1983 fikk hun oppmerksomhet gjennom flere opptredener i Norge.

David forlot musikkbransjen i 1987 etter egentlig aldri å ha fått swing på den store karrieren, men fra 2003 har hun igjen vært aktiv med en rekke nye og gamle innspillinger - og faktisk til tider blitt møtt med et adskilligere mer henrykt publikum en fra karrieren tiår tidligere.


frankrike

ANNE MARIE DAVID (f. 1952)

TU TE RECONNAÎTRAS
1973 DJM
(Claude Morgan/Vline Buggy)
Produsert av Pierre Cao
 anne marie david tu te recconaitras
uk tyskland norge
13 36 2


Sist redigert mandag, 30 juni 2014 11:49