onsdag, 19 desember 2012 18:06

B. J. Thomas - Raindrops Keep Falling on My Head

Skrevet av

Raindrops Keep Falling on My Head var en av forunderlig få låter fra 60-årene og tidlig 70-tall, som ble en hit i Norge og i USA - men som ikke fenget platekjøperne i Storbritannia.

Sangen var hentet fra Hill/Foreman-klassikeren Butch Cassidy and the Sundance Kid med Paul Newman og Robert Redford i hovedrollene, der soundtrack og musikk ble levert av ikke mindre suksessrik fyr: Burt Bacharach.

Bacharach er en av tidenes mest suksessfulle amerikanske popkomponister, som riktignok aldri klarte å fenge oss nordmenn like mye som på det britisketalende markedet. I USA har han hatt over 70 Topp 40-hits - og over 50 hos britene.

Texas-fødte Billy Joe Thomas var innom både kor og flere band, før han på midten av 60-tallet endte opp i gruppa The Triumphs.

Gruppa fikk i 1966 en stor countryslager med Hank Williams' I'm So Lonesome I Could Cry. Etter hvert satset han solo, og fikk i 1968 et gjennombrudd med den alt annet enn ukjente Hooked on a Feeling. Vi nordmenn gjennkjenner den kanskje best i Blue Suedes versjon seks år senere, men Thomas var første mann ute med en singlehit av denne låta.

B. J. Thomas hadde også flere andre mindre hits midt mellom pop og country i denne perioden, men han største suksess var og ble Raindrops Keep Fallin' on My Head. Dette var Billboards første listetopper i det nye tiåret, og singlen vant også senere en Academy Award for beste filmlåt. Noen historier tilsier at flere kjente navn, inkludert Bob Dylan, hadde blitt tilbudt oppdraget - noe kanskje flere angret på i ettertid, da man så suksessen til både film og låt.

Thomas klarte hjemme i USA å videreføre karrieren, og frem til 1977 hadde han flere store singler. I 1975 gikk han igjen til topps, denne gang singlen (Hey Won't You Play) Another Somebody Done Somebody Wrong Song.

Utover 80-tallet, falt derimot karrieren - selv om han stadig var å se på countrylistene.

Thomas har vært aktivt helt til dag, og har i motsetning til en del andre artister fra årene rundt 1970 - klart å unngå å bli en "enlåtsartist". Han siste album kom i 2007, og var en juleutgivelse: Home for Christmas.

Home for Christmas


usa

B. J. THOMAS (f. 1942)

RAINDROPS KEEP FALLIN' ON MY HEAD
1969 Scepter
(Burt Bacharach/Hal David)
Produsert av Burt Bacharach
b j thomas raindrops keep falling on my headb j thomas raindrops album
Utgitt på albumet Raindrops Keep Fallin' On My Head
 butch cassidy sundance kid poster

usa uk tyskland norge
1 38 40 1


Sist redigert mandag, 30 juni 2014 11:29