torsdag, 03 oktober 2013 16:48

Bee Gees - You Should Be Dancing

Skrevet av

1976 blir ofte sett som Bee Gees' comeback på listene, men brødrene Gibbs hadde egentlig aldri vært borte.

Her i Norge hadde de riktignok ikke vært å se eller høre siden 1969-slageren Don't Forget to Remember, men sist i 1972 hadde de hatt en stor single med balladen Run To Me både hjemme i Storbritannia og i andre deler av verden.

Etter at utgivelsen Life in a Tin Can i 1973 derimot solgte svært dårlig, startet Gibbs forsiktig å gå bort fra gitarpopen og de melankolske balladene som hadde preget deres første store periode. Året etter kom Mr. Natural, der de sammen med produsent Arif Mardin startet å snuse på adskillig friskere rytmer og stiler.

Den ble fulgt opp i 1975 med Main Course, der Robin Gibb nesten tilfeldig utviklet sin etter hvert så gjenkjennende falsetto-vokal. Med singlen Jive Talkin' i spissen, var retningen enda mer vendt mot den gryende discoen - og både nevnte single og album ble store suksesser, spesielt i USA og på de britiske øyene.

Med You Should Be Dancing og 1976-utgivelsen Children of the World, slo vendepuntket ut i full blomst - og Bee Gees befant seg tilbake på topp. Suksessen skulle føre til en ren invasjon av fra brødrene de kommende årene, ikke minst grunnet at de takket være 1976-suksessen ble forespurt om å levere låter og bidrag til den kommende musikkfilmen Saturday Night Fever.

Først da denne kom på tampen av 1977, våknet også interessen for alvor for Bee Gess også i Norge.

1978 og 1979 skulle bli to gyldne år for Gibbs, og en hel bunke av hits skulle komme dunkende ut fra brødrene - både for seg selv og andre.

Det hører med til historien at You Should Be Dancing senere ble brukt i nettopp Saturday Night Fever.Sist redigert mandag, 30 juni 2014 12:05