onsdag, 20 mars 2013 20:52

Chicory Tip - Son of My Father

Skrevet av

Chicory Tip var en britisk gruppe fra Maidstone i Kent, som ble blant de mange navnene som fikk en enslig toppslager - og ferdig med det.

Bandet hadde blitt dannet tilbake i 1967 som The Sonics. De ble oppdaget av manageren Barry Mayger og fikk kontrakt med Columbia/CBS, uten at det hjalp noe stort på oppmerksomheten.

En rekke singler floppet, og først etter et managerbytte - kom suksessen. Da var også gruppa omorganisert noe, og tilbake fra 1967s The Sonics, stod  vokalist Peter Hewson sammen med Rick Foster på gitar og bassist Barry Mayger. Inn på trommer kom unggutten Brian Shearer, akkurat i tide til å være på en liten og kort gullalder for gruppa.

Son of My Father hevdes å være den kanskje første toppsinglen som brukte en synthesizer som en vesentlig del av lydbildet. Den var skrevet av den italiensk-britiske låtskriverduoen Giorgio Moroder and Pete Bellotte, som noen år senere på tiåret skulle selge unevnelig mange låter og plater - først og fremst som teamet bak Donna Summers utgivelser.

Det var ennå helt vanlig for mange grupper å spille inn materiell av låtskrivere hyret inn av mangere og plateselskap, og Moroder/Bellotte skulle signere de fleste singlene Chicory Tip skulle gi ut.

Låta gikk helt til topps på de britiske listene, og suksessen spredte seg blant annet til Norge. Singlen endte med å selge til millionen, og selv om Chicory Tip selvfølgelig aldri fikk noen lignende hits seinere, ble de allikevel ingen døgnfluer.

Der britene foretrakk oppfølgerlåta What's Your Name sommeren 1972, ble både Good, Grief Christina og Cigaretts, Women and Wine hits i Norge i 1973. Sistnevnte ble visstnok i det stille bannet vekk fra radioene på de britiske øyene, da man ikke ønsket å forderve ungdommen med en slik låt-tittel ...!

Etter noen singler som aldri kom inn på listene i 1974, sprakk imidlertid bandet det påfølgende året. Noe av bandmedlemmene forsøkte å holde gående i ulike konstallasjoner i mange år etterpå også, men Chicory Tip var egentlig historie.

I det siste tiåret, har imidlertid to av medlemmene fra 1972 - Rick Foster og Brian Shearer - turnert jevnlig under bandnavnet. Vokalist Peter Hawson har derimot visstnok ikke sunget en tone siden 1981!


storbritannia

CHICORY TIP

SON OF MY FATHER
1972 CBS
(Giorgio Moroder/Peter Bellotte)
Produsert av Roger Easterby & Des Champ
 chicory tip son of my fatherchicory tip son of my father album
Utgitt på albumet Son of My Father

uk tyskland norge
1 18 4


Sist redigert mandag, 30 juni 2014 11:44