onsdag, 28 november 2012 20:03

Christie - Yellow River

Skrevet av

Bak bandnavnet Christie fant man artisten Jeff Christie, som måtte ha et både band og artistnavn for å spille en låt The Tremeloes hadde vraket.

Jeffrey Christie var fra Leeds, født i 1946, og hadde de siste årene av 60-tallet vært medlem av en gruppe med navn The Outer Limits. Denne gruppa endevendte vel verken plateselskap eller -lister, men Jeff Christie ga slett ikke opp å slå seg opp i musikkbransjen.

Hans egen komposisjon, Yellow River, ble fanget opp av Tre Tremeloes - som etter ryktene spilte inn låte, men valgte å ikke gi denne ut. Produsent Mike Smith må imidlertid ha funnet noe med både Christie og låta, til at han allikevel valgte å satse på innspillingen.

Yellow River kom derimot ut i butikkhyllene under bandnavnet Christie, som da egentlig var kun Jeff Christie selv. Backingtracket på singlen var innspillingen fra og med Tremeloes!

I all hast fant både Smith og Christie et par musikere til "prosjektet", og Mike Blakely og Chris Elms ble hyret inn til det som nå ble en trio.

Yellow River føk i sin fengende enkelhet like til topps på de britiske listene, og den gjorde det deretter minst like bra i Norge. Et album ble raskt spilt inn for å bygge på suksessen, og også oppfølgeren San Bernadino gjorde det helt greit. På VG-lista ble disse to singlene liggende i hhv 20 og 16 uker.

Selvfølgelig ble også begge låtene inkludert på det selvtitulerte debutalbumet.

En single nummer tre fra et oppfølgeralbum i 1972, gjorde det imidlertid ikke fullt så bra. Iron Horse gjestet de nedre delene av både norske og britiske lister, men Christie som trio - klarte aldri å følge opp suksessen fra 1970. Det til tross for at nå var utvidet til en kvartett, og dermed kunne spille live også på promoteringer av låtene.

Etter både videre besetningstrøbbel og manglende suksess, ble Christie oppløst i 1974. Siden hørte ingen noe mer til verken bandet eller Jeff, før de gjorde et lite comeback i 1990. Året etter forsøktes det å representere Storbritannia i dette årets Eurovision - uten hell.

Bandet Christie må ikke forveksles med navnet Tony Christie, som mange vil dra kjensel på gjennom 1971-slageren Is This the Way To Amarillo.


storbritannia

CHRISTIE

YELLOW RIVER
1970 CBS
(Jeff Christie)
Produsert av Mike Smith
 christie yellow riverchristie album
Utgitt på albumet Christie

usa uk tyskland norge
23 1 2 1


Sist redigert mandag, 30 juni 2014 11:29