onsdag, 08 januar 2014 10:46

Cliff Richard - We Don't Talk Anymore

Skrevet av

Cliff Richard hadde i 1976 fått noe av renessanse med singlen Devil Woman, men det var først i 1979 at han for alvor gjenetablerte seg på poptronen - i alle fall hjemme i Storbritannia.

Fra nå av og i over et tiår fremover skulle han bli en jevn leverandør av hitsingler. We Don't Talk Anymore ble hans tiende - og siste - nummer 1 i Norge, mens flere skulle komme hjemme på de britiske øyene.

Cliff hadde egentlig aldri vært borte fra søkelyset siden hans to opptredener i Eurovision i 1968 og 1973, men salgsmessig kom låtene aldri inn på våre lister - og selv i Storbritannia figurerte de fleste langt under de høyeste plasseringene. Med We Don't Talk Anymore slo han sterkt tilbake; en i 1979 moderne poplåt som ble hans mest solgte gjennom hele karrieren - og etter Devil Woman hans mest suksessrike i USA.

Singlen var produsert av Shadows-kompis Bruce Welch og skrevet av Alan Tarney: En Tarney som skulle Richard skulle samarbeide med i flere år fremover, og seks år senere ville bli kjent som produsenten bak a-has gjennombrudd.

I årene som kom etablerte Richard seg nå som en stødig leverandør av ufarlige voksenpop-låter, noe som ikke sørget for den store oppmerksomheten her hjemme. Kun Never Say Die i 1983 snek seg inn på VGs singleliste, og selv hans ujålete og ikke helt humørløse reinnspilling av Living Doll i 1986, maktet å få den store oppmerksomheten.

Denne ble derimot en braksuksess hos britene og nok en nummer 1: I likhet med Richards innspilling av Misteltoe and Wine to år senere.

Misteltoe and Wine ble 1998s store julehit, ikke bare i Storbritannia, og med denne utgivelsen fikk Cliff sin aller siste hitsingle også i Norge.

  

Sist redigert mandag, 30 juni 2014 12:23