onsdag, 19 desember 2012 11:23

Dave Edmunds - I Hear You Knockin'

Skrevet av

Walisiske David William "Dave" Edmunds har gjennom hele karrieren vekslet mellom scene og studio, og er like kjent som en dyktig produsent - som artist og musiker.

Edmunds har alltid vært tro på rockens røtter, og i musikken hans finnes det som regel alltid elementer fra rock & roll, blues og country.

I 1970 var han på starten av karrieren, og hadde da i et par år vært medlem av bandet Love Sculpture. Disse spilte en noe forunderlig blanding av rock og country og klassisk kunstmusikk - og fikk en britisk slager med låta Sabre Dance i 1968.

Edmunds fascinasjon for å skape egne uttrykk, gjorde sitt til at han imidlertid brøt samarbeidet - og han bygget i stedet sitt eget studio, der han kunne eksperimentere og utvikle sin egen stil og musikk. Et av resultatene var hans innspilling av I Hear You Knockin', en låt som hadde vært en R&B-hit for amerikanske Smiley Lewis tlibake i 1955. Låta var delvis skrevet av Dave Bartholomew, som vel er mest kjent for den noe ustyrlige Chuck Berry-innspillingen My Ding-a-Ling.

Etter at I Hear You Knockin' gikk helt til topps i Storbritannia, hadde imidlertid Dave Edmunds ikke noe hastverk med å lage et album for å følge opp suksessen. Dette kom først i 1973, og "reddet" da Edmunds som en døgnflue på de norske listene. Singlen Born to Be With You svippet da innom VG-lista. Senere hits i hjemlandet inkluderer Girls Talk og Queen of Hearts i 1979. Han innledet også et lengre samarbeid med Nick Love, og dannet også en kortlivet gruppe med ham: Rockpile.

Edmunds har samarbeidet og produsert låter for noen av rockens aller største navn: Paul McCartney, Everly Brothers og Eric Clapton har alle nytt godt av Edmuns ferdigheter.

I 1986 var han tilbake på toppen hos britene: Da som produsent for Shakin' Stevens Merry Christmas Everyone.

Fra slutten av 80-tallet har han derimot tatt det roligere - i hvert med utgivelser og produksjoner. I stedet har han gått tilbake til hvor han startet på 60-tallet, med opptredener på puber, klubber og de siste årene, også turnèer.


storbritannia

DAVE EDMUNDS (f.1944)

I HEAR YOU KNOCKIN'
1970 MAM
(Dave Bartholomew/Pearl King)
Produsert av Dave Edmunds
 dave edmunds i hear you knocking

usa uk tyskland norge
4 1 3 4


Sist redigert mandag, 30 juni 2014 11:30