tirsdag, 14 januar 2014 11:59

Donna Summer - Hot Stuff | No More Tears (Enough is Enough)

Skrevet av

Donna Summer fortsatte i 1979 med å uforske trender innen popmusikken, og utgivelsene dette året bar et bud om at denne damen slett ikke ville la seg forsvinne selv om både 70-årene og discoen rant ut i sanden.

Året ble hennes største som artist, og tre singler var innom norske lister dette året - mens albumet Bad Girls også her ble hennes største suksess.

Hjemme i USA fikk Summer hele tre nummer 1 på Billboard (og ytterlige to på topp fem). To av disse - Hot Stuff og No More Tears - satte også preg på vår hjemlige VG-liste.

Førstnevnte staket på flere måter ut Summers videre karriere, da den var adskillig skarpere i kantene enn tidligere discoslagere. Musikalsk var den like mye pop som disco - og vel så det - og var også bare en av flere ulike sjangertilnærminger på albumet Bad Girls. Hun våget også å trekke inn flere låtskrivere og produsenter utover det faste samarbeidet med Moroder/Belotte - og Giorgio Moroder var ikke engang å finne som låtskriver på Hot Stuff.

Etter at også tittelsporet hadde sneket seg inn på singlebarometeret på høsten, oppsumerte Summer hele karrieren med albumet On the Radio mot slutten av året.

Denne var frontet av duetten No More Tears (Enough is Enough) sammen med nok en stor stemme innen amerikansk popkultur: Barbra Streisand. Låten var finurlig bygget opp fra en slags typisk Streisand-på-Broadway åpning, til den endte ut i fullt discokjør og typisk Summer-område.

Minst tre forskjellige av sporet ble utgitt, der miksen var forskjellig fra Summers samlealbum og Streisands eget album Wet. I tillegg var singleutgaven unik fra disse to igjen.

Barbra Streisand (f.1942) hadde solgt hyggelig med plater i Norge på 60-tallet, men til tross for stor suksess i USA det neste tiåret - ble hun hos oss ansett som mer en skuespiller og "entertainer" fremfor popartist.

I 1977 fikk hun sin første listeplassering på et tiår sammen med Kris Kristofferson i filmmusikken til A Star is Born, og duetten med Donna Summer like før juletider i 1979 - var hennes første singlehit noensinne hos oss.

Der Donna Summer forsvant litt både i eteren og på listene i 1980, skulle Streisand komme for fullt i tospann med Barry Gibb og en aldri så liten popklassiker i albumet Guilty og en stor hitsingle i Woman in Love.

Donna Summers karriere var derimot langt fra over, og i 1981 slo hun tilbake mot alle kritikere med en ny stor single: Love is in Control (Finger on the Trigger).

 
 

Sist redigert mandag, 30 juni 2014 12:23