torsdag, 18 april 2013 20:20

Gilbert O'Sullivan - Get Down

Skrevet av

Gilbert O'Sullivan hadde vært en av de mestselgende artistene i Norge i 1972, med hits som Clair og Matrimony som hadde vært de rene landeplagene.

Han fortsatte med lovende takter også inn i 1973, der Get Down ble nok en storsingle - men også den siste i Norge. Albumet I'm a Writer, Not a Fighter i oktober dette året - ble en gedigen nedtur for O'sullivan her. Der han omtrent hadde beslaglagt førsteplassene året i forveien, lå dette albumet inne på VGs albumliste i kun to små uker.

Etter dette hørte man stort sett knapt noe fra iren her til lands, utover at han fikk seg ei norsk kone i 1980. I Storbritannia og i Mellom-Europa, holdt han derimot karrieren godt ved like frem til midten av 70-tallet. Om ikke han fikk flere nummer 1-hits som Get Down, trillet det ut hit-låter og -album ennå i et par-tre år fremover. Da han fra 1975 ble innblandet i en lang tvist om rettigheter og krav om økonomisk vinning på midten av tiåret, ble imidlertid karrieren satt på hold i flere år.

Et comeback i 1980 førte til en liten slager med What's In a Kiss - men i Europa, var karrieren så og si ødelagt og borte. O'Sullivan beholdt imidlertid en stort publikum i Japan

O'Sullivan er et respektert navn blant mange komponister - da han var blant de første som på starten av 90-årene, vant frem mot ulovlig sampling blant hip-hop artister for bruk av eldre låter og lydklipp.

I dag spiller Gilbert O'Sullivan stadig inn nytt materiale, men han vil nok for evig og alltid bli husket for sin lille hånd av hitlåter i årene 1972 og 1973.


irland

GILBERT O'SULLIVAN (f. 1946)

GET DOWN
1973 MAM
(Gilbert O'Sullivan)
Produsert av Gordon Mills
gilbert o sullivan get down gilbert o sullivan im a writer
Utgitt på albumet I'm a Writer, Not a Fighter
usa uk tyskland norge
7 1 1 4


Sist redigert mandag, 30 juni 2014 11:50