tirsdag, 12 februar 2013 20:40

Middle Of The Road - Sacramento

Skrevet av

Noen måneder i 1971 og 1972 var kvartetten Middle Of The Road blant de mest solgte navnene i Europa.

Etter tre store singler i 1971, med Chirpy Chirpy Cheep Cheep og Soley Soley som de største - fortsatte suksessen også inn i 1972. Sacramento la beslag på førsteplassen store deler av vinteren, og ble dette året Norges mest populære single - bare slått av Hot Butters Popcorn.

Sacramento var hentet fra gruppas andre album Acceleration, som også inneholdt Soley Soley. Men der nordboere og mellomeuropere kjøpte vinylplatene slik at det luktet svidd i kassaapparatene, hadde britene begynt å bli mettet på disse skotsk-italienske tyggegummikulene. Låta var forøvrig akkurat som forgjengeren både skrevet og produsert av teamet rundt produsent Giacomo Tosti i Roma.

Sacramento klarte på ingen måte å følge opp suksessene fra 1971 og stranded høflig nede på en 23. plass. Enda verre gikk det utover året, der kun Samson & Delilah av senere singler i det hele tatt kom inn på de britiske listene. Etter dette kom ingen flere Middle Of The Road-singler inn på listene i kvartettens eget hjemland.

I Norge og resten av Europa gikk det noe bedre, og spesielt i Tyskland forble gruppa populær også med de kommende utgivelsene.

Nevnte Samson & Delilah, Bottoms Up og Yellow Boomerang var alle tre store hitlåter - men ingen av disse klarte helt å innfri 1971-låtene på VGs singleliste. Yellow Boomerang ble Middle Of The Roads aller siste listeplassering hos oss i mars 1973.

i 1973 byttet gruppa plateselskap og produsent, og året etter kom Neil Henderson med på gitar og ble også vokalist og låtskriver. Han hadde vært med på å starte Bay City Rollers, men klarte på ingen måte å bygge videre på suksessen fra de to foregående årene.

1976 ble det siste året man så Middle Of The Road på noen som helst hitliste i verden, men det hindret aldri gruppa til å hive inn verken håndklær eller stemmer. Gruppa har aldri blitt formelt oppløst, og har siden opptrådd hvor det måtte være - og gjerne på mange retroshow og cruise land og strand rundt.

I storhetstiden i 1971 og 1972 solgte Middle Of The Road over fem millioner singler av sine singlelåter. De var kanskje et godt eksempel på riktig sjanger til riktig tid, men i dag forbindes kanskje bandnavnet vel mer med hva vi kan kalle P4-musikk: Musikk laget for flest mulig, for å tjene inn mest mulig.


storbritannia

MIDDLE OF THE ROAD

SACRAMENTO (A Wonderful Town)
1971 RCA
(Giosy Capuano, Mario Capuano, Rubirosa, Harold Stott)
Produsert av Giacomo Tosti
 middle of the road sacramentomiddle of the road acceleration
Utgitt på albumet Acceleration

uk tyskland norge
23 1 1


Sist redigert mandag, 30 juni 2014 11:45