tirsdag, 22 januar 2013 21:07

Mungo Jerry - Lady Rose

Skrevet av

Det skulle kanskje mye til for at Mungo Jerry klarte å følge opp en slik stor hit som In the Summertime. Det klarte de vel ikke heller, men med Lady Rose viste britene at de heller ikke var noen døgnfluer.

Slik var det derimot ikke hjemme på de britiske øyene. Der startet nemlig 1971 med at andresinglen Baby Jump gikk like til topps på listene, en låt som aldri gjestet våre barometre. Denne og In the Summertime ble så plantet på albumet Electronically Tested, som kom i platehyllene senvinteren 1971.

Lady Rose ble en av de store someslagerne i Norge for året, selv om den ikke maktet å nå helt til topps på VG-lista. Noe av det særegne for denne - og andre Mungo Jerry singler - var at de i hvert fall i hjemlandet, ble utgitt som maxi-single. Ikke som maxi-singler på 80-tallet og senere, men som en litt særegen single spilt på 33 1/3 RPM, akkurat som LP-plater. Mungo Jerry mente at dette hadde klare fordeler på lyden, fremfor en liten 45-single.

Etter suksessen i 1970 og 1971, følte duoens vokalist Ray Dorset at tiden var inne for forandringer. Han spilte inn et soloalbum med adskillig mer jazzinpsirert materiell, og ønsket så å utvide musikkbegrepet også for Mungo Jerry. Det følte til full splittelse i bandet, og snart var det snart kun Dorset tilbake fra besetningen som hadde spilt inn 1970-materiellet.

Mungo Jerry ble nå en kvintett, og bandet søkte nye jaktmarker med adskillig mer rockinspirerte låter. Suksessen stagnerte imidlertid, selv om de maktet en stor single til i Alright, Alright, Alright i 1973. Denne ble deres siste topp 10-låt i Storbritannia, og deres tredje og aller sistelisteplassering i Norge.

Utover tiåret ble det stillere fra bandet, selv om de med Dorset i frontsetet, stadig holdt konserter og lanserte nye innspillinger. Dorset fikk som låtskriver i 1980 en nummer 1-single med Feels Like I'm In Love: En sang egentlig innspilt av Elvis Presley, som nå ble en stor suksess for britiske Kelly Marie.

Dorset og Mungo Jerry opptrådde etter 80-tallet kun sporadisk, selv om In the Summertime igjen ble en slager i en versjon av Shaggy i 1995. De siste årene har Dorset vært aktiv inn jazz- og klubbscenen.

Mungo Jerry var en forholdsvis kortlivet suksess de to-tre første årene av 70-tallet, og kanskje et godt eksempel på ordtaket Skomaker bli ved din lest?


storbritannia

MUNGO JERRY

LADY ROSE
1971 Dawn
(Ray Dorset)
Produsert av Barry Murray
 mungo jerry lady rose

uk tyskland norge
5 7 2


Sist redigert mandag, 30 juni 2014 11:38