tirsdag, 05 mars 2013 19:16

Neil Diamond - Song Sung Blue

Skrevet av

Med Song Sung Blue, fikk Neil Diamond sin andre - men også siste - store slager i Norge.

Bortsett fra et liste gjesteopphold på albumlistene i 1982 med Heartlight, skulle Diamond aldri siden svippe innom norske platebarometre.

Det gjaldt definitivt ikke hjemme i USA, der Diamond var og ble et stort navn helt frem til midten av 80-tallet. Song Sung Blue ble der hans andre nummer 1 på Billboard -  og ikke den siste. I 1977 gikk han til topps i tospann med Barbra Streisand i duetten You Don't Bring Me Flowers, og tre år senere kom en ny storselger i Love on the Rocks som stanset på andreplass.

Etter nevnte Heartlight i 1982, gikk det imidlertid tråere - men han forble et populært navn på Adult Contemporary-listene: Kort oversatt til lista for "voksenpop".

Den noe fraværende suksessen i Norge, skyldes kanskje nettopp Diamonds stil over til den litt erketypiske amerikanske pop-stilen, som kanskje kunne virke både glatt og innholdsløst i våre ører.

I USA regnes han som landets mestselgende "voksne" artist bare slått av Barbra Streisand, og i salgstall også av Elton John. Låtene hans har i tillegg blitt spilt inn, og gjort populære, av en mengde andre artister - og til tross for det noe glemte navnet på vår side av Atlanteren, har han blitt funnet stor nok til en plass i Rock & Roll Hall of Fame.

Fra midten av 80-tallet tok Diamond det noe roligere på scene- og platefronten, men han la aldri inn årene og har fortsatt med å opptre like frem til i dag.

Fra starten av dette tiåret, fikk han uventet en en slags ny-klassiker i 1969-innspillingen Sweet Caroline, da baseball-laget Boston Red Sox gjorde låta til sin egen på hver eneste hjemmekamp på arenaen Fenway Park.

I 2008 var han gjestedommer i American Idol, og utga også et nytt album produsert av Rick Rubin. Albumet Home Before Dark i 2008, ble hans mestselgende på 20 år - og landet høyt på listene både i Storbritannia og USA.

Neil Diamond har siden 1969 solgt godt over 70 millioner album. I USA har han gjennom karrieren hatt 37 Top 40-hits på Billboards 100-liste.


usa

NEIL DIAMOND (f. 1941)

rmf logo

SONG SUNG BLUE
1972 UNI
(Neil Diamond)
Produsert av Tom Catalano
 neil diamond song sung blueneil diamond moods
Fra albumet Moods

usa uk tyskland norge
1 14 6 2


Sist redigert mandag, 30 juni 2014 11:45