mandag, 04 februar 2013 20:52

Paul McCartney - Another Day

Skrevet av

Paul McCartney hadde allerede klar soloutgivelsen McCartney, da Beatles' svanesang Let It Be ble utgitt i april 1970. Da sistnevnte var i butikkhyllene, var bandet oppløst - og McCartney hadde et to ukers forsprang med sitt album.

Albumet var ment å fortsette der Let It Be gjennom Phil Spectors påvirking - og i McCartneys syn - feilet. Den var adskillig mer strippet i lyd og arrangement enn Beatles' siste utgivelser, og det aller meste var innspilt av McCartney selv hjemme - med noen få vokalstrofer av kona Linda.

Til tross for å blant annet gå rett til topps på Billboard, var mottakelsen av utgivelsen blandet. Men mange likte også den nesten påtakelige motsetningen til soundet fra Let It Be. Det er verdt å merke seg der Harrison og Lennon fortsatte med produsent Phil Spector, og Ringo Starrs første LP var produsert av George Martin - fortsatte McCartney helt på egen hånd, med full kreativ kontroll.

Another Day var skrevet tilbake i Beatles' dager i 1969 og var tiltenkt en plass på oppfølgeren Ram. Den var McCartneys aller første solosingle, men ble til slutt utelatt fra Ram. Dette albumet fostret imidlertid flere store singler, der Eat At Home også gjorde de greit på VG-lista i 1971 - om ikke fullt så bra som Another Day.

Ram er forresten det eneste albumet av McCartneys album, der også Linda blir kreditert som artist på coveret. Således regner mange dette som duettalbum, noe som forklarer hvorfor McCartneys 1980-album enkelt nok ble hetende McCartney II.

Med på innspillingen var også trommis Denny Seiwell. Senere på året slo han seg med McCartney-ekteparet og dannet Wings.

Utover 70-tallet skulle McCartney og Wings vise at selv om arven etter Beatles skulle vise seg vanskelig å overgå, så hadde i også andre prosjekter livets rett.


storbritannia

PAUL McCARTNEY (f. 1942)

ANOTHER DAY
1971 Apple
(Paul McCartney)
Produsert av Paul McCartney
 paul mccartney another day

usa uk tyskland norge
5 2 6 3


Sist redigert mandag, 30 juni 2014 11:39