torsdag, 07 februar 2013 20:29

Pop Tops - Mamy Blue

Skrevet av

Noen ganger ble en låt en hit omtrent uavhenig artist eller innspilling. Mamy Blue var en av disse, der flere versjoner var inne på listene samtidig.

Mamy Blue kunne høres foruten engelsk på spansk, fransk, italiensk og tysk - og det var spanske The Pop-Tops som hadde størst suksess på våre lister. Orignalversjonen var imidlertid fransk, men utgitt av italienske Spagna - 15 år før hun fikk en stor internasjonal hit med Call Me.

The Pop-Tops var et band fra Madrid, der Phil Trim (f. 1940) var låtskriver og vokalist. At han behersket flere språk enn spansk, var ikke så overraskende - da han var født og oppvokst i Trinidad & Tobaco. Gruppa kom sammen i 1967, og hadde en viss suksess året etter med Oh Lord, Why Lord.

Opprinnelig spilte de en nokså særpreget miks mellom pop og soul, der gruppa ofte inkluderte innflytelser fra klassisk musikk. De hadde grei suksess hjemme i Spania både før og etter suksessen med Mamy Blue, men denne står tilbake som deres eneste store slager. Andre singler som til en viss grad besøkte listene også utenfor de spanske grensene, var Suzanne Suzanne og Hideaway - begge fra 1972.

Pop-Tops innspilling av Mamy Blue konkurrerte i mange land med versjoner av de franske artistene Nicoletta og Joël Daydé. Nicolettas versjon ble lite spilt i Norge, men Daydés innspilling klatret like til tredjeplass på VG-lista. Faktisk suste både Daydé og Pop-Tops singler inn samme uke - og hadde det ikke vært for Ocean, så hadde man for første og eneste gang i den norske listehistorien, hatt samme låt på første- og andreplass. Ocean splittet imidlertid versjonene, slik at Mamy Blue aldri klarte denne bragden.

Etter hvert fantes Mamy Blue omtrent på de fleste språk i Europa, og hos kjenner mange låta på norsk gjennom en versjon av Inger Lise Rypdal.

Lengre sørover på kontinentet har låta overlevd like til i dag, og spilles stadig inn av ulike artister på ulike språk.

Og Pop-Tops - eller Los Pop-Tops som de var kjent som i Spania, hørte man svært lite til etter 1971. Bandet ble oppløst i 1974.


spania

THE POP-TOPS

MAMY BLUE
1970 Explosion/Pink Elephant
(Hubert Giraud/Phil Trim)
Produsert av Alain Milhaud
 pop tops mamy blue

uk tyskland norge
35 1 1


Sist redigert mandag, 30 juni 2014 11:39