mandag, 30 september 2013 17:16

Smokie - I'll Meet You at Midnight

Skrevet av

Smokie skulle bruke 1976 til å videreføre suksessen fra året før. Det klarte vel kvartetten bare delvis, men I'll Meet You at Midnight viste at Bradford-guttene slett ikke var noen døgnfluer.

Albumet Midnight Cafè solgte ikke så mye som forgjengeren hjemme hos britene, men utgibvelsen gjorde det adskillig bedre i land som Norge og i særdeleshet Tyskland - hvor Smokie nå etablerte seg som et stort navn. Spesielt ble Chris Norman populær, noe han har utnyttet så og si helt til i dag.

Utgivelsen var som de to første albumene delt 50/50 for låtskrivingen mellom Smokies egne medlemmer og Chinn/Chapman, og i ly av I'll Meet You at Midnight ble også Something's Making Me Blue og Wild Wild Angels kjente låter, som har fulgt bandet på samleplater og konserter siden.

Glaminspirasjonen i musikken var nå så og si helt borte, og Smokie startet en rekke med utgivelser som skulle stadfeste både sound og popularitet.

Det utnyttet de med et samlealbum i starten av 1977 med to nye låter. Begge av disse ble store hits, og den ene handlet om ei nabojente ved navn Alice ... 

Sist redigert mandag, 30 juni 2014 12:08