onsdag, 13 mars 2013 21:09

Stein Ingebrigtsen - Cento Campane

Skrevet av

Stein Ingebrigtsen var trolig Norges første mannlige popstjerne. Allerede i 1972 var han et kjent navn, etter at han hadde vunnet NRKs aller første talentkonkurranse noen år tidligere: "Talent 68".

Han var imidlertid allerede da et kjent ansikt hjemme i Namsos og distriktet fra bandet Stein Henrix. Musikken hadde han i blodet, da faren hadde solid musikalsk erfaring - blant annet fra symfoniorkestre i Chicago.

Det var Arve Sigvaldsen som fikk Stein signert til RCA i 1968, noe som resulterte i en liten slager med singlen Langt hår. Den nådde imidlertid aldri noen salgslister, men Stein ble allikevel en del av Sigvaldsens faste sangere i årene som kom.

Dette resulterte i at han var en av de første til å bli hyret til den nystartede Treff-serien, som på de fire første utgavene i 1971 og 1972 ble utgitt på nettopp RCA.

Det virkelige gjennombruddet kom imidlertid etter at den italienske TV-serien Det magiske tegnet (Il segno del comando) bergtok det norske TV-publikumet over fire lørdager i 1971. I ettertid kom det både album og single, og Stein Ingebrigtsen fremførte kjenningsmelodien - Cento campane - på italiensk.

Det resulterte i en av 1972s største singlesuksesser, seks uker på førsteplass og 18 uker totalt på datidens VG-liste.

Originalutgaven var av bandet Nico e i Gabbiani, som hadde stor suksess i Italia på slutten av 60-tallet. Deres frontfigur het Nicola Tirone, som også senere skulle vise seg å ha teft for å kombinere meldoier med TV-serier.

Om de fikk vite om Stein Ingebrigtsens store suksess med deres Cento campane i Norge, sier historiebøkene ingenting om.

Men i årsskiftet 1972/1973 fulgte Stein med Arve Sigvaldsen over til sistnevntes nye plateselskap Talent, og det forhindret ham slett ikke å få flere store slagere på de norske singlelistene i årene som kom.


norge

STEIN INGEBRIGTSEN (f.1945)

Terje Fjærns Orkester

CENTO CAMPANE
1972 RCS
(Fiorenzo Fiorentini/Romolo Grani)
Produsert av Arve Sigvaldsen
 stein ingebrigtsen cento campane

norge
1


Sist redigert mandag, 30 juni 2014 11:47