torsdag, 04 april 2013 20:53

Sweet - Block Buster | The Ballroom Blitz

Skrevet av

Sweet hadde inntil 1973 levert noen ordentlige tyggegummikuler, mer regissert av tidligere slagere som Sugar Sugar - fremfor å være en del av den nå for alvor etablerte glamrocken.

Dette året tok kvartetten imidlertid skrittet fullt ut, og med årets trio av hitsingler, viste Sweet en adskillig mer hardtslående side av seg selv enn tidligere.

1973 ble innledet med deres sjette hitsingle i Norge, Blockbuster, som også skulle bli deres eneste nummer èn i Storbritannia. Vel regissert gjennom året, ble denne fulgt opp av Hell Raiser i juni og kanskje deres mest minneverdige single i Ballroom Blitz i oktober.

Sistnevnte ble deres første virkelig store hit i USA, og i Tyskland var bandet nå superstjerner - der tyskerne kastet seg over hva det nå enn måtte være guttene kom ut med.

Bandet laget imidlertid stadig ikke noe album, selv om et slags samlealbum dette året ble utgitt i USA. En av grunnene til dette, var et ønske om fremheve egetskrevet materiell, fremfor kun låter signer Chinn og Chapman.

Utover turnèen denne sommeren, spilte også Sweet kun sine egne låter og ingen av hitsinglene- noe som selvfølgelig ikke falt i god smak hos fansen. En tur til Sverige ble rene skandalen.

Til tross for dette ønsket kvartetten ikke å kaste Chinn/Chapman, som de også gjennom plateselskapet var kontraktsbundet med. På tampen av året, startet de deretter arbeidet med sitt egentlige andrealbum etter debuten i 1971, der tanken var å kombinere hitsinglene med egne låter.

Fraværet av album både i 1972 og 1973, ble at Sweet ennå i dag har en slags uoffisiell rekord i antall hitsingler kontra veldig få uker på albumlistene.

Fra 1974 var ennå fansen så singleorientert, at bandets LP-er fikk heller labre salgstall.

Suksessen på singlemarkedet fortsatte imidlertid, og Sweet - som nå sløyfet "The" foran bandnavnet - fikk igjen to storselgere også det kommende året.


storbritannia

THE SWEET

BLOCK BUSTER
1972 RCA
(Nicky Chinn/Mike Chapman)
Produsert av Phil Wainman
 sweet blockbuster

usa uk tyskland norge
73 1 1 3


BALLROOM BLITZ

1973 RCA
(Nicky Chinn/Mike Chapman)
Produsert av Phil Wainman

sweet ballroom blitz


usa uk tyskland norge
5 2 1 2


Sist redigert mandag, 30 juni 2014 11:52