onsdag, 09 januar 2013 19:49

T. Rex - Hot Love

Skrevet av

Marc Bolan og hans T. Rex hadde i et par-tre år en rekke uforglemmelige øyeblikk på listene. I Norge våknet man litt sent, og derfor kom bandets første nummer 1 - Hot Love - aldri inn på våre lister.

Bolan (1947-77) var fra Hakcney, London, og var egentlig født som Mark Feld. Han forlot tidlig skolebenken for å jobbe blant annet som modell, og han vakte oppsikt på midten av 60-tallet med sin fremtonende mods-stil. Musikalsk opptrådde Bolan som folksanger på klubber i London, og artistnavnet Marc Bolan tok han da han ble oppdaget og gitt platekontrakt av Decca.

De to singlene som kom ut av det samarbeidet, var begge store flopper. Bolan ble snart vraket, og i 1967 ble han for en kort periode medlem av bandet John's Children.

Midt i hippie-London dannet han deretter den akustiske folkduoen Trannosaurus Rex, sammen med Steve Peregrine-Took. De ble ett navn innen flower power-miljøet, og maktet også å få inn et par-tre singler på de britiske listene.

Produsent Tony Visconti fikk øyene opp for duoen, spesielt Bolan. I et forsøk på å videreføre talentet, forkortet han og "bandet" navnet til T. Rex - og forsøkte å kombinere Bolans låtskrivertalent og utstråling, med elektriske gitarer og iørefallende refrenger.

Det lønnet seg umiddelbart, og i oktober 1970 gikk singlen Ride a White Swan like til nummer to på de britiske listene - og sørget for T. Rex' store gjennombrudd.

Med Hot Love i mars 1971, tok det hele av. Den ble en av årets største suksesser, og introduserte Bolan og T. Rex også for det amerikanske publikumet - selv om den ikke akkurat gjorde noen stor oppstandelse på Billboards popliste.  I ettertid har imidlertid låta fått et aldri så lite klassikertegn over seg, og fremstår som noe av et ikon fra starten av glam-bølgen.

T. Rex fulgte opp suksessen, de. Med oppfølgeren - og nok en nummer 1 i hjemlandet i Get It On - fikk Bolan også sin første listeplassering også i Norge.

Dermed var det duket for en rekke store singler fra bandet også her, og i 1972 kom blant annet nok en liten klassiker i Metal Guru.


storbritannia

T. REX

HOT LOVE
1971 Fly Bug/Ariola
(Marc Bolan)
Produsert av Tony Visconti
t-rex hot love

usa uk tyskland
72 1 3


Sist redigert mandag, 30 juni 2014 11:40