torsdag, 15 mai 2014 00:00

Jahn Teigen - Bli bra igjen | Adieu

Skrevet av

Hvem som helst kunne bli anpusten av Jahn Teigens tempo i årene 1978 til 1983. Etter et år med filminnspilling og scenemusikk, ble albumet Klar dag/instamatik nok en stor suksess i 1982.

Det maktet riktgnok ikke å toppe VGs albumliste, slik hans forrige tre album hadde gjort - men i motsetning til 1980-utgivelsen Mentalkrem, kom albumet med to store singler.

Bli bra igjen var en låt egentlig skrevet av det israelsk-amerikanske ekteparet Shuki Levy og Deborah Shelton, der sistnevnte et par år senere ble verdensberømt gjennom tre sesonger i Dallas! På norsk ble låten en av Teigens mest muntre og holdbare innspillinger, der mottoet var et typsik Teigensk "Stå på"!

Bare noen uker etter at singlen var utgitt i januar, stilte Teigen opp i Melodi Grand Prix - for tredje gang på fem år. Denne gangen hadde han med seg Anita Skorgan, og balladen Adieu - som ble inkludert på Klar dag - seiret klart. Den ble verken en 0-poenger eller en kjempeslager men skaffet Teigen hans andre singlehit for året.

Duetten sørget også for noe av spalteplass for paret, som i månedene som kom for alvor innledet et forhold både foran og bak studioveggene.

1982 var også året det siste kreative året for Prima Vera, der Teigen sammen med Falsk og Mathiesen fikk en stor albumselger med Ha, ha he, he, ho. De spilte også inn "filmen" Olavs menn, som både på lerret og på plate skulle få premiere året etter.

For Anita Skorgan var dette hennes andre tredje single på listene etter MGP-låtene Casanova og Oliver. Hun hadde hatt fin suksess med langtidsselgeren Pastell i 1981, og samarbeidet med Teigen skulle bare gjøre henne enda mer populær i årene som kom.

Jahn Teigen gikk ut av 1982 som landets desidert mest populære popartist: Noe han fint skulle ta vare på også det kommende året med to nye hitsingler: En på norsk - og en på engelsk i tospann med Skorgan..

*Videoen under til Bli bra igjen er fra 2001:


 


 


Sist redigert mandag, 30 juni 2014 08:08

Media