onsdag, 14 mai 2014 00:00

Michael Jackson & Paul McCartney - This Girl Is Mine

Skrevet av

Det som skulle vise seg å bli en liten intro til pophistoriens største suksess noensinne, var en hyggelig duett og single fra en av rockens største navn - og i 1982 en av de mest talentfulle.

Det var ingenting på tampen av 1982 som tilsa at Jacksons andre voksne soloutgivelse, Thriller, i løpet av året som kom skulle bli et fenomen.

This Girl Is Mine ble McCartneys andre hit for året i duett med en mørkhudet amerikaner. Den ble langt fra like stor som han og Stevie Wonders Ebony and Ivory, og Norge var faktisk et av landene hvor låten plasserte seg høyest i.

Singlen var forøvrig innspilt langt senere enn hva som skulle bli en adskillig større hitsingle, Say Say Say. Denne ble utgitt først på McCartneys 1983-utgivelse, Pipes of Peace.

This Girl Is Mine ble aldri noensinne fremført live, og i dag er heller ikke musikkvideoen fra 1982 tilgjengelig.

Samarbeidet Jackson/McCartney som var riktig så hyggelig disse årene, ble allerede noen få år senere satt virkelig på prøve da Jackson likesågodt kjøpte opp og ble sittende på rettighetene til hele Beatles-katalogen. Mediene fremstilte vel "uvennskapet" mer enn vondt var, men Jackson hadde nok skyld i at Beatles' låter en god stund ble nokså strengt bevoktet.

Thriller ble ikke umiddlebart en stor suksess, bortsett fra hjemme i USA. Den fikk stort sett gode kritikker, men overlevde i første omgang i skarve ni uker på VGs albumliste. Det var først i løpet av våren 1983 at fenomenet Thriller startet å ta av, og også nordmenn (og Europa) fikk omsider opp at noe var på gang som var helt usedvanlig i pophistorisk sammenheng.

Single på single skjøt høyt og også til topps på Billboard, og til dels banebrytende musikkvideoer fikk faktisk også spilletid på norske skjermer.

Låtene som omsider utover i 1983 gjorde Jackson også til stjerne i Norge, var Billie Jean og Beat It.


 


Sist redigert mandag, 30 juni 2014 08:08

Media