tirsdag, 25 februar 2014 10:13

Ottawan - D.I.S.C.O.

Skrevet av

Å gi ut en låt med ordet disco i tittelen i 1980 skulle egentlig vært musikalsk selvmord, men Ottawans kombinasjon av pop, karibiske elementer og litt Boney M.-rytmer viste seg å være en suksessoppskrift.

Ottawan var en duo satt sammen av de franske bakmennene Daniel Vangarde og Jean Kluger. Låten var også opprinnelig utgitt på fransk, men stor suksess i nettopp flere franskspråklige land - gjorde sitt til at innspillingen også fikk en engelsk utgivelse.

Det var Jean Patrick Baptiste og Annette som utgjorde Ottawan både bak mikrofonen og utad, og begge hadde sine aner i det fransktalende Karibia. Baptiste hadde hatt tilhold i Paris gjennom hele oppveksten og blant annet synget i barnekor, før han på 70-tallet dannet gruppet Black Underground som opptrådde på klubber og barer i hovedstaden.

Der var der han ble hentet inn av Vangarde og Kluger og satt sammen med danseren og artisten Annette til Ottawan i 1979.

Det hele kunne virke som nok et studiokreert produkt med en enslig svale på listene, men franskmennene hadde mer på lager, de. Etter en liten minihit med oppfølgeren You're OK, dro Ottawan til med Hands Up! som ble en storselger i 1981.

D.I.S.C.O. hadde en tullet, men morsom tekst, der bokstavene egentlig stor for ord: Delirious, Incredible, Superficial ...

Etter å ha vært borte fra dansegulv og radiolister i et tiår, tok danceprosjektet N-Trance låten tilbake til listen i 1997 - mens Chico Slimani og isarelske TYP senere har fått måtelig suksess med nye versjoner av låten.Sist redigert mandag, 30 juni 2014 11:26