fredag, 28 mars 2014 09:50

Rod Stewart - Tonight I'm Yours

Skrevet av

Rod Stewart hadde seilt inn i 80-tallet med en noe fallende karriere i Europa.

Etter farsotten i 1978 med Do Ya Think I'm Sexy, la han musikalsk bort discoflørten og forsøkte seg i mer new wave-aktig retning, men slo raskt over til synthinspirert pop da denne bølgen forsiktig startet i 1981.
Det var ikke slik at album og singler ikke solgte, men både hjemme i Storbritannia og i Norge nådde han ikke helt gamle høyder som i 70-årene.

Den frenetiske Tonight I'm Yours sørget derimot for en fin retur til de øvrige delene av VGs singleliste på tampen av året, og Stewart ga et klart signal om han slett ikke ville la seg glemme heller dette tiåret. Låten ble ikke den fremste fra albumet, for singlen Young Turks gjorde det senere adksillig bedre - spesielt i USA.

To år senere førte Baby Jane ham virkelig tilbake til toppen i hjemlandet, mens den hos oss kapret seg så vidt inn med to uker helt i bunnen av VG-listen. Det kommende albumet Camouflage i 1986 falt deretter både kritikere og publikum  nokså hardt for brystet, men Stewart viste i 1986 Stewart tegn til musikalsk velvilje da Every Beat of My Heart ble hans største single hele tiåret på begge sider av Atlanteren.

En Best of-samling i 1989, utgitt også som fire CD-er på Storyteller, oppsummerte hele karrieren - og for første gang på veldig mange år, fikk Stewart virkelig skryt for hans tolkning av Tom Waits' Downtown Train.

I Norge var han derimot glemt av singlekjøperne, og Stewart forble en albumartist. Selv ikke den mye spilte Rhythm of My Heart fra godt mottatte Vagabond Heart i 1991, maktet å snike seg inn hos norske singlekjøpere. Albumet ble hans største suksess her til lands siden 1978. Downtown Train var også inkludert her.

Det måtte imidlertid et samarbeid til for å få Stewart tilbake til topps også på låtlistene. Dette skjedde til filmen De tre musketerer i 1993, og samarbeidet var da med Bryan Adams og Sting. Balladen het All For Love.

  

Sist redigert mandag, 30 juni 2014 11:23