GV-musikk

Pop og rock gjennom 50 år

Roy Orbison – Dream Baby

Billboard

Roy Orbison var slett ikke glemt etter gjennombruddet med Only The Lonely i 1960, selv om det ble et par stille år med hitsingler. 

Det forandret seg i 1962, da en hans mest gjenkjennlige låter kom: Dream Baby.

Låten var denne gang ikke skrevet av Orbison selv, men av Cindy Walker. Hun var kanskje den mest suksessfulle kvinnelige låtskriveren før 60-tallet, men en strøm av låter innspilt av de absolutt største navnene innen amerikansk country.

Dream Baby fulgte bluesprogresjonen i oppbyggingen, men i Orbison og produsent Al De Lorys utgave fikk den like mye det velkjente Orbison-country-soundet. Den ble ikke hans største slager, fordi det skulle bli Oh Pretty Woman et par å senere – men låten har blitt en liten klassiker og innspilt i flere versjoner siden.

Mest kjent av disse er en utgave med Glen Campbell fra 1971: En innspilling som ble stor i USA, men som satte svært lite spor etter seg i Europa. Campbell skulle forøvrig få en adskillig større slager fem år senere med Rhinestone Cowboy.

Med Dream Baby satte Orbison standarden for et par riktig så hyggelige musikalske år. Blue Bayou (nr 10 i Norge) fulgte på tampen av 1963, mens hans toppet listene i Storbritannia noen måneder senere med It’s Over – også den en nummer 10 i Norge.


ROY ORBISON (1936-88)
Dream Baby (How Long Must I Dream)
(Cindy Walker)
1962 London
Produsert av Al DeLory
Også utgitt på samlingen Greatest Hits samme år.